Sanal Burun Tasarımı -  Ameliyat sonrası oluşacak tahmini burun şeklinizi merak ediyorsanız bize danışmadan karar vermeyin!    Resim Gönder

Eğri Burun

Eğri Burun

Eğri Burun Ameliyatları

Eğri burunun düzeltilmesi burun estetiği sanatının en önemli ve en zor kısmıdır.

EĞRİ BURUN

Eğri burunun düzeltilmesinde amaç burnun tüm kısımlarının orta hatta veya orta hatta belirli uzaklıkta olması, burun içi septumunun mutlaka burun sırtı (spreader ) greftlerle desteklenmesi ve burun septumunun düzeltilerek nefes yolunun da açılması gerekmektedir.

Eğri burunlu hastaların bilmesi gereken en önemli şey, ameliyat sonrasında özellikle uzun dönemde %10-20 hastada düzeltilmiş olan kıkırdak yapıların aynı tarafa dönme meyili olmasıdır. Bu her hastada olacak diye bir kural yoktur ama eğri burun ameliyatları zor kılan da kıkırdakların hafızası ile uzun dönemde az da olsa aynı tarafa eğrilmesidir.

Tüm burun ameliyatlarında olduğu gibi eğri burun ameliyatlarında da hasta mükemmeli değil gelişmeyi istemeli ve beklentilerini buna göre kurmalıdır.

Eğri Burun Hakkında Merak Edilen Sorular;

Burnum eğri bunu düzeltmek için nasıl bir burun estetik (rhinoplasti) operasyonu yapıyorsunuz?

Eğri burun çok fazla teknik bilgi, deneyim ve yetenek gerektiren zorlu bir rinoplasti problemidir. Tecrübeli ve yetenekli bir cerrah elinde anlamlı derecede düzelme genellikle mümkündür. Bazen burnun tamamen düz olmasına rağmen hasta bir miktar eğikliğin kalmasını isteyebilir

Her hastada uygulanan teknik burun eğriliğini oluşturan sebebe göre değişkenlik gösterir.

Burnu 3 bölmeye ayrılmış olarak düşünebiliriz.

  • 1/3 üst bölüm kemiksi,
  • orta 1/3 kıkırdak köprü,
  • alt 1/3 ise burun ucu tarafından oluşturulur.

Burnun eğikliği oluşturan her bir parçası cerrahın tarafından dikkatlice analiz edilmelidir. Eğikliği oluşturan burun bölümüne göre cerrahi teknik değişkenlik gösterir. Her bölüm de ki eğrilik farklı bir cerrahi plan tasarımı gerektirir. Basit bir deviasyon (eğrilik) basit bir plan gerektirirken, kompleks bir eğrilik; komplike bir cerrahi plan gerektirir.

Eğer eğikliğin sebebi üst 1/3; yani kemiksi parçadan kaynaklanıyorsa burun kemiklerini kırıp yeniden şekillendirerek düz bir pozisyon oluşturmayı yeğliyorum.
Eğer burun ucundan kaynaklanan bir eğiklik varsa t burun kıkırdaklarının farklı uygulamaları ile burun ucu tarafından düzeltiliyorum.
Şayet orta kısım ‘kıkırdak köprü’ eğiklik oluşturuyorsa farklı teknikleri kombine ederek bu bölümdeki eğriliği düzeltiyorum.

Benim burnum niye böyle eğri?

Daha önce geçirilmiş burun kırığına veya doğumsal sebeplerle oluşmuş olabilir. Bazen her ikisi birlikte rol oynayabilir.

Eğik bir burnu düzeltmek için bir taraftan doku çıkarıp, diğer tarafa doku mu ekliyorsunuz yoksa her ikisi mi?

Her ikisi ayrıca burun dokularını yeniden düzenlemek ve şekil vermekte gerekir.

Burnum tamamen eğri, bu sebeple burun deliklerim düz değil. Bunlarda düzelecek mi?

Burun delikleri etrafı doku ile çevrili hava boşluklarıdır. Burun ucu düzeltildiğinde bu deliklerde düz hal alacaktır.

Burnumun eğik olduğundan tam olarak emin değilim, sanki bir tarafındaki tümseklik eğik gösteriyor gibi. Bunu düzeltmek için de aynı cerrahi işlemi mi yapıyorsunuz?

Tam olarak değil. Bunu için sizi detaylı bir şekilde muayene edip bir bakmalı ve tam olarak neyin sorun oluşturduğunu anlamak gerekir. Daha sonra ihtiyacınız olan düzeltme işlemi için cerrahi plan oluşturacaktır. Bu ise tamamen sizin probleminizi oluşturan sebebe bağlıdır

Burun eğriliği (Septum Deviasyonu) Nedir:

BURUN EĞRİLİĞİBurun boşluğunu ikiye ayıran ve kemik ile kıkırdaktan oluşan bölmenin bir tarafa ya da bazen her iki tarafa doğru eğilmesidir. Burun eğriliği toplumun %80'inde sık olarak görülen bir hastalıktır. Kalıcı tedavisi cerrahi müdahale ile düzeltilmesidir

Burun Eğriliğinin Sakıncaları:

Burun tıkanıklığı neticesinde hastanın rahat nefes almasını engeller. Ayrıca özellikle geceleri ağızdan nefes alma nedeni ile solunum havasının nemi ve ısısı ayarlanamaz ve kronik farenjitin ortaya çıkışını kolaylaştırır.

Sinüslerin normal çalışmasını engelleyerek sinüzite, oluşturduğu geniz akıntısı ile de larenjit ve bronşite yol açabilir.

Özellikle ileri yaşlarda oksijen alınmasını azalttığı için akciğer ve kalp hastalıklarının oluşmasına veya mevcut hastalığın iyileşmesinin zorlaşmasına sebebiyet verir.

Burun Eğriliğinin( Septum deviasyonu) Sebepleri nelerdir:

Septum deviasyonu buruna gelen darbeler, düşme veya yüz kemiklerinin gelişmesi sırasında kemiklerin birbirleri ile orantısız büyümesi sonucu veya bebeklikte de alınan darbeler hatta doğum anında oluşan travmalarda da burun eğriliği oluşabilir.

Septum deviasyonu burun tıkanıklığının yaygın bilinen nedenlerindendir. Burun tıkanıklığı geceleri daha fazla hissedilebilir. Aynı zamanda ağız açık, horlama, sabah kalktığında boğazında kuruluk - yanma hissi, çabuk yorulma, baş ağrısı, geniz akıntısı, öksürük gibi şikayetlerde hastayı rahatsız edebilir.

DEVİASYON BURUN EĞRİLİĞİ ve TEDAVİSİ

Burun kemiğinde kayma ve eğrilme çok sık karşılaşılan burun tıkanıklığı nedenlerindendir. Burun direği olarak da adlandırılan ve tıp dilinde septum adı verilen bu yapının düzgün olması sağlıklı nefes almanın ilkşartıdır. Burun kemiği kayması veya eğrilme olmasının tıptaki adı Septum Deviasyonudur.Tedavisi cerrahidir. Septoplasti denilen ameliyatla septumun eğri kısımları çıkarılmadan düzeltilir, ve septum orat hatta getirilerek her iki burun pasajının açık olması sağlanır.
Teknolojiyle birlikte tampon kullanılmamaktadır. Günlük hayata geçişi kolaylaştırır.

Burun kemiği eğriliğinin belirtileri ve oluşturduğu şikâyetler nelerdir?

Burun Kemik eğriliği aşağıdaki şikâyetlere neden olur:

  1. En sık görülen belirti burun tıkanıklığıdır. Tıkanıklık, geceleri daha fazla hissedilebilir.
  2. Horlama, çabuk yorulma, baş ağrısı, geniz akıntısı, öksürük gibi şikâyetlerle hastayı rahatsız edebilir ve hastanın rahat nefes almasını engeller.
  3. Geceleri ağızdan nefes alma nedeni ile solunum havasının nemi ve ısısı ayarlanamaz ve farenjitin ortaya çıkışını kolaylaşır.
  4. Tıkanıklık, sinüslerin normal çalışmasını engelleyerek sinüzite; oluşturduğu geniz akıntısı ile de larenjit ve bronşite yol açabilir.

Burundan yetersiz nefes almak, özellikle ileri yaşlarda oksijen alınmasını azalttığı için akciğer ve kalp hastalıklarının oluşmasına veya mevcut hastalığın iyileşmesinin zorlaşmasına neden olabilir.

Burun kemiği eğriliği tanısı nasıl konur?

Muayenede öncelikle belirtilerin neler olduğu saptanacak, sonrasında ise daha önce burnunuza hasar verecek bir travma yaşayıp yaşamadığınız veya bir burun ameliyatı geçirip geçirmediğiniz sorulacaktır. Daha sonra eğriliğin derecesini ölçmek için doktorunuz tarafından burun muayenesi yapılacaktır. Daha detaylı inceleme için endoskopik muayene ve bilgisayarlı tomografi istenebilir.

Burun kemiği eğriliği nasıl tedavi edilir?Burun kemiği eğriliği nasıl tedavi edilir?

Burun kemiği eğriliği nasıl tedavi edilir?Burnun iç bölmesinde meydana gelen eğrilik, birçok kişide bulunduğu için eğer hastaya rahatsızlık vermiyorsa tedavi uygulamak gereksizdir. Ancak hasta durumdan şikâyetçiyse sorun düzeltilmelidir ve bunun da tek yolu ameliyattır.

İki tip burun şekillendirme ameliyatı vardır: septoplasti ve rinoplasti

Rinoplasti, hastanın burun şekil ve konturu değiştirmek için uygulanan bir estetik cerrahi işlemidir. (detaylı bilgiyi burun estetiği bölümümüzde bulabilirsiniz)

Septoplasti, burnun, fonksiyonunu yerine getirmesini engelleyen sorunları düzeltmek için yapılır. Ameliyat, kemik yapısının olgunlaşmasıyla birlikte erkeklerde 17–18, kadınlarda ise 15–16 yaşından sonra uygulanır. Ancak bazı özel durumlarda daha erken yaşlarda da müdahale yapılabilir.

Yaklaşık 20-40 dakika süren ameliyatta kıkırdak ve kemikteki şekil bozuklukları düzeltilir. Düzeltilemeyecek kısımlar ise çıkarılır, eğer dışarıda düzeltilebilirse tekrar burunda bulunduğu bölgeye yerleştirilir. Ameliyat, hem fiziksel hem de psikolojik açıdan rahatlık sağlanması için genel anestezi tercih edilir. Operasyon sonrası iz kalmaz.

Septoplasti; estetik burun cerrahisi (rinoplasti) ve sinüzit ameliyatıyla birlikte yapılabilir. Ameliyat sonunda hastanın burnuna 48 saat boyunca duracak tamponlar konur. Tamponlar alındıktan sonra hasta günlük yaşamına dönebilir.

burun estetiği randevuOp.Dr.Alper Bayraktar'dan ücretsiz muayene randevusu almak için bizi, 0224 233 57 (58) 00 nolu telefondan arayabilir veya yan resimdeki e-randevu hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

BURUN EĞRİLİĞİ HASTA YORUMLARI

Comments   

Halime Says
+18 # Burun eğriliği ameliyatı için fiyat bilgisiHalime Says 2014-12-18 15:22
Akşamları ağzı açık uyuyorum.Nefes almakta güçlük çekiyorum.Daha önce gittiğim 2 doktor.Burun kemiğinde eğrilik var dedi.Ameliyat önerdiler burun eğriliği ameliyatı için fiyat bilgisi istiyorum. Ne kadar süre zarfında işe devam edebilirim.
Reply | Reply with quote | Quote
Asiye
+15 # Yamuk burunun düzeltilmesi yamuk burun estetiği ?Asiye 2015-08-13 09:02
Benim burnumda sağa doğru bir yamukluk var. yamuk burnun ameliyatsız düzeltilme ihtimali var mıdır? Yoksa tek çare estetik ameliyatı mıdır?
Reply | Reply with quote | Quote
Cengiz Says
+6 # EĞRİ BURUN AMELİYATICengiz Says 2015-10-02 19:40
burun kıkırdağı eğri nefes eh ıste ve gun gectıkce dahada eğriliyor. Eğri burun ameliyatı ve fiyatlarınız hakkında bilgi almak istiyorum
Reply | Reply with quote | Quote
Sibel Says
+6 # Burnum eğriSibel Says 2015-10-02 19:42
1 sene önce ameliyat oldum ancak burnumun zaman geçtikçe eğri olduğunu farkettim ve burun ucum çok düşük doktoruma gittim ısrarla burnumun eğri olmadığını söyledi ve kabullenmedi sadece burun için biraz düşmüs onu yaparız ama tekrar yine düşebilir zaten pek bir şey de farketmez deyince korktum bir daha o doktora bırakın ameliyat olmayı yüzünü bile görmek istemiyorum lütfen bana yardımcı olun
Reply | Reply with quote | Quote
Fatma Says
+5 # Büyük ve eğri bir burnum varFatma Says 2015-10-02 19:43
Büyük ve eğri bir burnum var sinir bozucu bu burun düzelir mi ne tür işlemler gerekiyor yardımcı olabilir misiniz ?
Reply | Reply with quote | Quote
Nazar Says
+10 # Burnum eğriNazar Says 2015-10-02 19:45
Burnum eğri bilgi almak istiyorum.
Reply | Reply with quote | Quote
Birsel Says
+5 # Burun kemigim eğriBirsel Says 2015-10-02 19:48
Burnumdan estetik oldum .burun kemigim eğri ve cökük duruyor bundan çok rahatsızım umarım düzeltilebilir.
Reply | Reply with quote | Quote
BetülSays
+5 # Burun eğriliğiBetülSays 2015-10-02 19:51
Iyi günler benim sorum iki burun ameliyati gecirdim ilk ameliyatim cok iyi gecmisti yaklasik 13 sene oldu.Burnumdan nefes alma zorlugu cekiyodum yani sag teraftan (icten)kayma vardi.Ameliyatan sonra soun yoktu ve rahatim fakat doktorum tekrar olabir demisti.Tabiki bi kac yil sonra tekrar ayni sorunu yasadim ve burun sekil almaya baslamisti,beni zamaninda ameliyat eden doktorum emekliliye ayildigi icin güzelik uzmanlarinda amaliyat olmayi tercih etim burun sekil alinca bu cok yanlis bir karardi ama oldum ( 4sene yakin oldu)amaliyat sonucu cok kötü yani burun kemigini kirrdilar ama kemikte hic birr sorun yoktu,anlicaginiz burun öyle bir sekil aldiki anlatamam aynaya bile bakmak icimden gelmiyor artik nefes alamiyorum burun sabahlari kanama yapiyor ve sürekli yaz kis akiyor.sola dogru kaydi ve asaga dogru burun kaydi yani uzun egri ve cok igrenc bir görüntüsü var.Solterfta sivrilik var burun icinde sag terafida yuvarlak her profil farkli görüntüde.Depresionadan cikamiyorum ücüncü kez olmaktan cok asiri korkuyorum ama burda hic bir doktora güvenim yok.üc senedir cok arayip sorusturdum bazi doktolar ne yaziki daha sorunu bilmeden fiyat biciyorlar en süper fiyati 8.000euro istediler.Biliyorum aslinda fiyat söz konusu olmamasi gerekiyor ama orya yürüyerek gelmiyorum bence cok gereksiz bi danismaydi.Sizin sayfanizi coktandir takib ediyorrum ama ilk defa yaziyorum.Sorum yapila bilcek birseymi yoksa ömür boyu böylemi kalmak zorundayim.Simdiden cevabiniz icin cok tskler ve Türrkcem icin cok cok özürdilerim kötü biliyoum saygilar bayan Heinrich
:
Reply | Reply with quote | Quote
Ercan Says
+5 # Burnum Yamuk ve EğriErcan Says 2015-10-05 19:46
Mrb.Alper bey; alt çene geride, burun önde ve biraz yamukluk ve burnumda eğri, fotoğraftada göründüğü gibi, ameliyat veya bir tedavi şekli varmıdır,görüşlerinizi ve yapılabilecekleri merakla bekliyorum,şimdiden teşekkür ederim.
Reply | Reply with quote | Quote
Mustafa
+2 # CVP: Eğri Burun Mustafa 2016-02-22 22:02
Merhaba arkadaşlar ben 2009 da ve son olarak 2016 27 ocakta ikinci burun ameliyat oldum benim sorunum küçük yaşta bisikletten düşüp burnumun kırılıp yamuk bir şekilde kaynaması o zamanlar pek farkedemedik fakat yaş ilerledikçe burunda sağa doğru ilerledi iki ameliyatımıda devlet hastanesinde oldum ikiside başarısızlıkla sonuçlandı bu yüzden burnu yamuk olanlar varsa ve ameliyat olmayı düşünüyorlarsa mutlaka işini iyi yapan bir doktorda ameliyat olmayı düşünsün ve gerekirse kaburgalardan yeni bir kıkırdak çıkarıp eskisi ile değiştirsin yoksa çabuk çabuk düz bir buruna sahip olamazsınız tıpkı benim gibi ve son olarak şu an 1 ayım falan oldu tekrar ameliyat olmam için en az 6 ay gerekiyormuş bu sefer kaburgalarımdan yeni bir kıkırdak çıkarıp burnuma yerleştirecek bir doktorda ameliyat olacam inşallah.
Reply | Reply with quote | Quote
Pervin Says
+3 # burnum yamukPervin Says 2016-06-25 08:45
Kolay gelsin burnumda ki yamukluk kilo vermeye başlayınca cok belirginleşmeye başladı ve 1 yıldır burnumun yamuk görüntüsünden çok rahatsız olmaya başladım şimdiden teşekkürler
Reply | Reply with quote | Quote
yudum
+3 # Burnundaki yanmayudum 2016-08-23 11:27
Merhaba geceleri ve gündüzleri burnumdan Nefes almada zorluk çekiyorum ve Burnumun iç taraftaki etlerinde çok fazla yanma oluyor ve sürekli hapşırıyorum Özellikle iç taraftaki üst etlerinde oluyor sanki Burnumun içine su çektiğimde ki acı ve yanma gibi ve burun deliklerinin boyutları birbirinden farklı biri büyük biri küçük Burnumun yan taraflarından bakıldığında iki tarafta birbirinden farklı kulak burun boğaza gittiğimde hiçbir sorun olmadığını söylediler Ama yanma çok fazla oluyor geceleri uyuyamıyorum ve çok fazla burun tıkanıklığı yaşıyorum sürekli Burnumun iç tarafındaki etlerde sanki bir karıncalanma oluyor gibi bunların sebebi nedir Cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Reply | Reply with quote | Quote
yudum
+2 # Burnundaki yanmayudum 2016-08-23 11:38
Merhaba kolay gelsin benim burnumda eğrilik var ve burun deliklerim birbirinden farklı boyutta geceleri ve gündüzleri Nefes almakta zorlanıyorum ve Burun etlerinin Yanıyor ve sürekli hapşuruyorum Burnumun iç tarafındaki etlerde sürekli sızlama yanma ve karıncalaşma oluyor sanki burnumu su çekiyormuşum gibi acıyor ve burnuma yan taraflardan baktığında 2 iki tarafta birbirinden farklı gözüküyor Özellikle de çok fazla yanma ve hapşırma Benim için sorun oluyor acaba bunun sebebi nedir Cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Reply | Reply with quote | Quote
tugce
+1 # burun kemiği eğriliğim vartugce 2016-10-16 06:32
Merhaba 28 yaşındayım..burnumu 2 kez kırdım birinde ameliyat olmadım diğerinde oldum..ve zaten büyümeyle başlayan bir eğrilik oldu burnumda..kırkıdakta veya solunumumda hiç bir sıkıntı yok..burnumun ucunu da seviyorum..sadece kemik eğriliği ve hafif olan kemerimin düzelmesini istiyorum..fiyat nedir ve ne kadar zamanda toparlanırım?şimdiden teşekkürler
Reply | Reply with quote | Quote
ALPER
+2 # Burun kırıldıktan sonra eğilmeALPER 2016-11-02 07:41
Merhaba benim adım alper 7 ay öncr burnum kırıldıktan ve eğilme meyda geldi asker olduğum için açıkçası umursamazcasına ameliyat edilcek diye duydum bunlar mümkün mü ve burnum kesin eski haline döner mi ?
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Hakkımızda

Bizi takip etmeye devam edin. Yeniliklerimizden ilk önce siz haberdar olun.

SOSYAL MEDYA:

    

Bursa Estetik

Lütfen daha iyi bir hizmet için bilgi almak istediğiniz konularda bizimle irtibata geçin:
  info (@) bursaburun.com
  +90 224 233 57 00
  +90 224 233 58 00
 © Design Bursa WebTasarım

© Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif operasyonlar hakkında yanıltıcı ve kulaktan dolma bilgilerden arındırılmış, dünya tıp literatürü göz önünde bulundurularak hazırlanmış bilimsel bilgileri bulabileceğiniz bu sitede Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Bayraktar aklınıza takılabilecek her türlü soruya kendi tıbbi ve etik  anlayışı doğrultusunda cevap vermeye çalışmıştır.

Bu sitede okuyacağınız tüm yazılar Op. Dr. Alper Bayraktar tarafından bizzat kaleme alınmış kişisel görüşleri de içermektedir.

Site telif hakları yasalarınca korunmaktadır ve içeriğin sahibinden habersiz kopyalanması, dağıtımı ve değiştirilmesi yasal  süreçleri başlatacaktır. Telif hakları ihlali durumunda site içeriğini kopyalayanlar tüm bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.